Publicerat 31/05/2023

Kung Oscar den II tårta.

Ugnstemperatur 200 grader Varmluft 175 grader

1 ½ dl socker

4 äggvitor

Nougat: 

¾ dl socker

20 hackade sötmandlar

Äggkräm:

4 äggulor2 dl vispgrädde                                                                                   

1 dl socker

50 g smör

(kokande vatten) Markera 2 bottnar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper.

Smörj och mjöla dem.

Lägg dem på plåt.

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret.

Bred ut smeten på papperet och låt den svalna.

Smält sockret med mandeln till nougaten i en kastrull. Häll upp detta på oljad eller smord

plåt och låt den kallna. 

Krossa sedan nougaten i en mortel. Blanda nougaten i äggkrämen. Bred hälften av krämen på den ena tårtbotten, lägg på den andra och bred resten av krämen ovanpå.

Fördelen med denna tårta är att det går fint att frysa in med.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer