Kung Oscars tårta 12-15 bitar.
Publicerat 31/05/2023
Kung Oscar den II tårta.
Ugnstemperatur 200 grader Varmluft 175 grader
1 ½ dl socker
4 äggvitor
Nougat:
¾ dl socker
20 hackade sötmandlar
Äggkräm:
4 äggulor2 dl vispgrädde
1 dl socker
50 g smör
(kokande vatten) Markera 2 bottnar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper.
Smörj och mjöla dem.
Lägg dem på plåt.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret.
Bred ut smeten på papperet och låt den svalna.
Smält sockret med mandeln till nougaten i en kastrull. Häll upp detta på oljad eller smord
plåt och låt den kallna.
Krossa sedan nougaten i en mortel. Blanda nougaten i äggkrämen. Bred hälften av krämen på den ena tårtbotten, lägg på den andra och bred resten av krämen ovanpå.
Fördelen med denna tårta är att det går fint att frysa in med.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer