Lakritskladdkaka med kolasås.
Publicerat 05/01/2024
12 bitar 40 min
Ingredienser |
– 175 g smör – 3 ägg – 3 dl strösocker – 2 dl vetemjöl – 1 dl kakao – 2 tsk vaniljsocker – 1 msk lakritspulver – 1 krm salt Kolasås – 1½ dl strösocker – 2 msk ljus sirap – 1½ dl vispgrädde – ½ msk kakao – 50 g smör, rumstemp – 1 tsk vaniljsocker Garnering – hallon – kiwifrukter |
Gör så här
1. | Sätt ugnen på 175°. |
2. | Smält smöret, ta från värmen. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker, lakrits och salt. Tillsätt smöret. |
3. | Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. |
4. | Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna. |
5. | Kolasås: Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull. Låt småkoka tills det bildas gångar av sleven när den dras i smeten, ca 30 min. Ta från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Låt svalna. |
6. | Garnering: Häll kolasåsen över kakan. Garnera med hallon och skivad kiwi när kolasmeten stelnat. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer