Matjesill Våfflor.
Publicerat 13/03/2024
4 St
Mjölk 4 dl |
Smör 100 g |
2 st Kokta ägg |
2 st Matjefiléer |
200 g Finskuren färsk gräslök |
2 msk Finhackad rödlök |
2 msk Gräddfil 1 dl |
2 st Skivade rädisor Smörgåskrasse |
Gör så här
- Våfflor: Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Rör ner smöret. Låt stå kallt ca 10 min.
- Bryn smöret i en liten kastrull.
- Skala och hacka äggen. Tärna matjesillen. Blanda sill och ägg med gräslök och rödlök.
- Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn. Låt svalna på galler.
- Toppa med gräddfil, matjessill, rädisor och krasse. Ringla över brynt smör.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer