Publicerat 05/06/2024

Portioner 8 st

Ingredienser 

Mazarinbotten
300gram mandelmassa
150gram smör
3st ägg
Lös mandelmassa
150gram mandelmassa
1st apelsin(er) färskpressad, eller 2 msk apelsinlikör
1liter jordgubbar
 citronmeliss

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan till mazarinbottnen och fördela smöret med en gaffel eller i en matberedare till en jämn smet. Tillsätt tre lätt vispade ägg och arbeta snabbt ihop smeten.

Bred ut den i ett jämnt, ca 1 cm tjockt lager, i en ungsform med bakplåtspapper. Formen bör vara hälften så stor som ugnens långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.

Låt botten svalna och skär i rutor eller tag ut med mått så att du får 8-10 bakelsebottnar. Blanda ihop den lösa mandelmassan och bre ett lager på varje bakelse. Skiva jordgubbarna på längden och ställ jordgubbsskivorna tätt i mandelmassan.

Garnera med citronmeliss och gärna en liten svensk flagga.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer