Publicerat 21/08/2024

Ca 20 st

Ingredienser

7 dl vatten
50 g jäst
3 dl solrosfrökärnor
6 dl havregryn
2 tsk örtsalt
1 ½ liter vetemjöl
Till pensling
1 ägg
3 tsk örtsalt
Ca 1 dl solrosfrökärnor

Gör så här:

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.

Tillsätt solrosfrön och havregryn . Rör om och låt stå i ca 5 minuter.

Blandai örtsalt och vetemjöl lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Arbeta degen igen och baka ut runda bullar som läggs på smord och lätt mjölad plåt.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer