Publicerat 01/11/2024

Brödet passar utmärkt att jäsa i kyl över natten.

Halvera mängden jäst och och baka ut enligt nedan

12 st  Ugn 250 grarder

10 g jäst
500 g (5dl) vatten
60 g ( 4msk) olivolja
30 g (1 ½ msk) hounung eller sirap
1 citron, rivet skal
2 msk hackad färsk timjan eller 1½ torkad
2 tsk salt
540 g (9 dl ) siktad dinkel eller vetemjöl

Gör så hör:

1.Smula jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten, olja, honungn, citronskal,

Timjan och salt. I med mjölet och arbeta i maskin ca 10 minuter på låg hastighet tills degen

 är smidig. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 2-2½ timmar.

2.Värm ugnen till 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tippa ut degen

På lätt mjölat bakbord. Dra försiktigt  ut  till en platt och skär 12  ungefär lika stora delar.

Flytta över till plåt direkt. Eller forma varsamt med degskrapa i ena handen  som förser degbiten

mot andra handens handflata. Frallorna rundas något och luftigheten bevaras.

3.Jäs imder bakduk i 30 minuter, medan ugnen blir riktigt varm.

4.Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

5.Låt svalna på galler.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer