Publicerat 18/12/2024

10-12 bitar

Digestivebotten

150 g grahamskex, typ digistive

60 g smält smör

Cheesecakefyllning

300 g philadelphiaost

250 g ricotta

4 dl vispgrädde

1 ¾ dl strösocker

1 tsk rivet citronskal

250 g mango (fryst eller färsk ert val).

Dekoration

3 passionsfrukter

Gör så här:

Digestivebotten

1.mixa kexen till fina smulor

2..Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18-24 cm i diameter.

Låt stå i kylen i 20 minuter.

Cheesecakefyllning

1.Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal. Smeten ska börja tjockna men ändå

vara så pass lös att den går att hälla. Häll smeten över botten.

2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Mixa den till puré. Ringla purén över smeten

Och rör sedan om  med en sked för att fördela purén i formen.

Låt tårtan stö övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.

Dekoration

Ta ut tårtan ur frysen och gröp ur fruktkötet ca 30 minuter innan servering.

Dela passionsfrukterna  och gröp ur fruktkötet över tårtan.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer