Fryst Mangopassion
Publicerat 18/12/2024
10-12 bitar
Digestivebotten
150 g grahamskex, typ digistive
60 g smält smör
Cheesecakefyllning
300 g philadelphiaost
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
250 g mango (fryst eller färsk ert val).
Dekoration
3 passionsfrukter
Gör så här:
Digestivebotten
1.mixa kexen till fina smulor
2..Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18-24 cm i diameter.
Låt stå i kylen i 20 minuter.
Cheesecakefyllning
1.Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal. Smeten ska börja tjockna men ändå
vara så pass lös att den går att hälla. Häll smeten över botten.
2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Mixa den till puré. Ringla purén över smeten
Och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
Låt tårtan stö övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
Dekoration
Ta ut tårtan ur frysen och gröp ur fruktkötet ca 30 minuter innan servering.
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktkötet över tårtan.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer