Mini Semlor
Publicerat 10/01/2025
60 st Ugn 225 grader
Ingredienser
25 g jäst |
2½ dl mjölk |
¾ dl strösocker |
1 tsk malen kardemumma |
1 krm salt |
6 ½ dl vetemjöl |
75 g smör |
Pensling |
Ägg |
Florsocker |
Servera med mandelfyllning vi ger förslag på 2 olika.
Mandelfyllning 1
Skålla, skala och mal 200 g sötmandel, och blanda med 4 dl florsocker.
Vispa upp 1 ägg och blanda mandeln och rör till en smidig massa. Späd eventuellt med lite vatten.
Mandelfyllning 2
Blanda 200 g mandelmjöl och 4 dl forsocker i en skål. Vispa upp 1 ägg och blanda i tillsammans med 3 msk grädde.
Gör så här:
1 Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader, häll över jästen.
Rör till jästen lösts upp.
2.Tillsätt socker, kardemumma, salt socker det mesta av mjölet och rumsvarmt smör i klickar och arbeta degen väl
Tills den släpper skålens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
3.Ta upp degen på mjölat bakbord och väg den. Dela i 3 lika stora bitar. Kontrollväg bitarna.
Rulla ut varje bit till en längd. Dela först längnden på mitten och dela sedan varje bit i 10 bitar. Kontrollväg någon bit och se att
de är lika stora.
4. Rulla små bullar av degbitarna och lägg på plåtar med bakplåts papper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna.
6.Skär av ett lock och gröp ur lite av inkråmet. Blana det med lite mjölk och mandelfyllning. Lägg en klick i fyllning i varje bulle och sprista
på grädde.
Lägg på locket och sikta över florsocker.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer