Birgitta tårta

                                                     Birgitta tårta

Ingredienser

175 g smör

1 ½ dl mjölk

75 g mandelmassa

1 ägg

4 droppar bittermandelolja

1 ½ dl socker

1 dl honung

3 dl (180 g) vetemjöl

1 msk (15g) vaniljsocker

½ tsk bakpulver

Fast hallonsylt till glasering

                                                        Rumsvarmt smör och ugnen på 150 grader.

Värm mjölken till 30 grader.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord from med löstagbara kanter 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Låt kakan kallna innan du tar den ur formen och glaserar den med fast hallonsylt.

Tårtan har god hållbarhet.

Tårtan är baserad på ingredienser som finns nedtecknade från medeltiden.

Publicerat 07/07/2023

                                                     Birgitta tårta

Ingredienser

175 g smör

1 ½ dl mjölk

75 g mandelmassa

1 ägg

4 droppar bittermandelolja

1 ½ dl socker

1 dl honung

3 dl (180 g) vetemjöl

1 msk (15g) vaniljsocker

½ tsk bakpulver

Fast hallonsylt till glasering

                                                        Rumsvarmt smör och ugnen på 150 grader.

Värm mjölken till 30 grader.

Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord from med löstagbara kanter 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Låt kakan kallna innan du tar den ur formen och glaserar den med fast hallonsylt.

Tårtan har god hållbarhet.

Tårtan är baserad på ingredienser som finns nedtecknade från medeltiden.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer