Birgitta tårta
Publicerat 07/07/2023
Birgitta tårta
Ingredienser
175 g smör
1 ½ dl mjölk
75 g mandelmassa
1 ägg
4 droppar bittermandelolja
1 ½ dl socker
1 dl honung
3 dl (180 g) vetemjöl
1 msk (15g) vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Fast hallonsylt till glasering
Rumsvarmt smör och ugnen på 150 grader.
Värm mjölken till 30 grader.
Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna och häll smeten i en smord from med löstagbara kanter 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Låt kakan kallna innan du tar den ur formen och glaserar den med fast hallonsylt.
Tårtan har god hållbarhet.
Tårtan är baserad på ingredienser som finns nedtecknade från medeltiden.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer