Flerkornsbröd

Skållat bröd:
Koka 200 g solrosfrön i vatten och häll genast över pumpafröblandingen.

Pumpafrön 200 g fröblandning
Rågflingor 200 g
Sesamfrön 200 g
Linfrö 200 g
Vatten 1 000 g
Totalt : 2 000 g

Förbredelse: Täck blandingen och låt den stå i kylskåp i ca 3 timmar.

Deg:
Buljong 2.000 g Lägg alla ingredienser i en vattenkokare.
Vetemjöl T550 4000 g arbeta till en smidig deg.

Surdeg av råg 150 g
Öl (veteöl) 500 g
Salt 80 g
Jäst 100 g
Vatten 2 000 g
Totalt 8 830 g
Temperatur för degen 24 C
Degvila före jäsning : 20 minuter.
Fyllning av deg 900 g
Jäsning 10 minuter

Förbredelser: Arbeta degen i långa bitar, fukta dem med vatten och kavla den i sträng. Skär strängen på mitten och tryck in den skurna kanten i vallmofröna. Vrid ihop bäda halvorna av strängen och lägg brödet ovanpå.

Fullständig jäsning

Baka: Grädda i 250 C med ånga på och efter 10 minuter sänker du ugnen till 210 C. Ta ut brödet ur ugnen efter ca 40 minuter. Tips degen kan också ligga kvar över natten. I detta fall kan vattenhalten ökas och jästhalten minska något.

Publicerat 08/06/2022

Skållat bröd:
Koka 200 g solrosfrön i vatten och häll genast över pumpafröblandingen.

Pumpafrön 200 g fröblandning
Rågflingor 200 g
Sesamfrön 200 g
Linfrö 200 g
Vatten 1 000 g
Totalt : 2 000 g

Förbredelse: Täck blandingen och låt den stå i kylskåp i ca 3 timmar.

Deg:
Buljong 2.000 g Lägg alla ingredienser i en vattenkokare.
Vetemjöl T550 4000 g arbeta till en smidig deg.

Surdeg av råg 150 g
Öl (veteöl) 500 g
Salt 80 g
Jäst 100 g
Vatten 2 000 g
Totalt 8 830 g
Temperatur för degen 24 C
Degvila före jäsning : 20 minuter.
Fyllning av deg 900 g
Jäsning 10 minuter

Förbredelser: Arbeta degen i långa bitar, fukta dem med vatten och kavla den i sträng. Skär strängen på mitten och tryck in den skurna kanten i vallmofröna. Vrid ihop bäda halvorna av strängen och lägg brödet ovanpå.

Fullständig jäsning

Baka: Grädda i 250 C med ånga på och efter 10 minuter sänker du ugnen till 210 C. Ta ut brödet ur ugnen efter ca 40 minuter. Tips degen kan också ligga kvar över natten. I detta fall kan vattenhalten ökas och jästhalten minska något.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer