Publicerat 25/08/2023

Bullar som bakas med Dinkel.  Det ger en härlig deg och ett luftigt bröd.
Bullarna kan fyllas med hackade oliver och basilika, soltorkade tomater eller något annat gott som ni föredrar.
Ingredienser
Detta här behöver ni till 16 bullar:
25 g jäst 3dl ljummet vatten
9 dl Dinkelmjöl eller vetemjöl Special 540 g
1 ½ salt
Ca 200 g mozzarella i ca 16 bitar
Ca 16 strimlade soltorkade tomater
3 msk rosmarin, torkad. (färsk ger mer smak.)
Garnering: 1 ägg till pensling och en nypa salt. Sesamfrö.  
Gör så här: 1. Lös upp jästen i vatten. Bland in hälften av mjölet och arbeta degen kraftigt en stund.
2. Tillsätt oljan och saltet. Tillsätt det resterande mjölet och arbeta ihop degen igen.
3. Degen ska släppa bunken innan den får jäsa till dubbel storlek övertäckt med plastfilm.
4. Tag upp degen och knåda den ordentligt på mjölad bänk.
Dela den i bitar och rulla bitarna Till bollar.
5. Strö rosmarin på mozzarellan. Platta ut varje bulle och lägg osten och tomatstrimlan mitt på. Vik upp degen så att den omsluter osten helt. Forma till jämna bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och täck med bakduk.
6. Låt jäsa till dubbel storlek.
7. Värm ugnen till 225 grader.
8. Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i ca 8 minuter    
Receptet finns under rubriken recept och går att skriva ut därifrån.

Pynta fint i er disk lägg era bullar på lite fina tallrikar.

-Visst har ni ett och annat fat ni ärvt i skåpen,, det går att fynda fina på loppis annars.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer