Milano stänger.
Publicerat 06/09/2023
Recept 30 st. |
Ungs temperatur 200 grader, varmluft 175 grader |
200 gr smör eller margarin |
¾ dl socker |
1 äggula |
Fyllning: |
200 g mandelmassa |
3 äggvita |
socker |
50 g mandelspån |
Pensling och garnering |
äggvita |
Socker ¼ dl |
Arbeta snabbt samman mjöl, matfett, socker och äggula till en deg. Låt den stå kallt några timmar. |
Riv mandelmassan Blanda den med äggvitan till en smidig massa. |
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Sporra eller skär ut rektanglar, 8×6 cm Lägg lite mandelsmet längs ena långsidan. Rulla ihop till 2-3 cm tjocka stänger. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med äggvita Strö på en aning socker och sist mandelspånen. |
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer