TORTA DI NOCCIOLE
Publicerat 27/09/2023
Hasselnötskaka
TORTA DI NOCCIOLE |
Hasselnötskaka |
Ingredienser |
1 msk bakpulver |
3 ägg |
125 g smör smält och avsvalnat |
200 g vetemjöl |
200 g hasselnötter rostade utan skal, grovt hackade |
Rivet skal av 1 citron |
4 msk mjölk |
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägggulorna med bakpulvert. Tillsätt socker,smör, mjöl, hasselnötter, citronskal och mjölk och blanda väl. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen. |
Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 35 minuter eller tills kakan har fått vacker färg och en sticka går lätt igenom. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer