TORTA DI NOCCIOLE

Hasselnötskaka

TORTA DI NOCCIOLE
Hasselnötskaka
 
Ingredienser
1 msk bakpulver
3 ägg
125 g smör smält och avsvalnat
200 g vetemjöl
200 g hasselnötter rostade utan skal, grovt hackade
Rivet skal av 1 citron
4 msk mjölk
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägggulorna med bakpulvert. Tillsätt socker,smör, mjöl, hasselnötter, citronskal och mjölk och blanda väl. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen.
Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 35 minuter eller tills kakan har fått vacker färg och en sticka går lätt igenom.

Publicerat 27/09/2023

Hasselnötskaka

TORTA DI NOCCIOLE
Hasselnötskaka
 
Ingredienser
1 msk bakpulver
3 ägg
125 g smör smält och avsvalnat
200 g vetemjöl
200 g hasselnötter rostade utan skal, grovt hackade
Rivet skal av 1 citron
4 msk mjölk
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägggulorna med bakpulvert. Tillsätt socker,smör, mjöl, hasselnötter, citronskal och mjölk och blanda väl. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen.
Smörj och bröa en form ca 20 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 35 minuter eller tills kakan har fått vacker färg och en sticka går lätt igenom.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer