Chokladtryffel med havtorn.
Publicerat 01/11/2023
Chokladtryffel med havtorn |
50 stycken |
300 g mjölkchoklad |
50 g mörk choklad- mörk gärna criollo (70%) |
200 g havtornspuré- se nedan (Ny artikel i vårt sortiment). Artikelnr 430894 se mer i vårt BIBS. |
50 g smör |
0,5 dl honung |
1 krm havssalt |
Garnering |
2 msk kakao- av hög kvalitet |
2 msk kakaobönor- krossade (cocoa nibs) |
Havtornspuré |
250 g havtorn- frysta |
2 msk strösocker |
Gör så här |
Havtornspuré: Koka upp havtorn och socker. Mixa och passera genom en sil. |
Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp havtornspurén. Tillsätt smör, honung och salt under vispning. |
Häll den varma purén över chokladen och låt stå ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Häll chokladen i en form, ca 15 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar. |
Skär tryffeln i bitar eller rulla till runda tryfflar. Pudra över kakao och strö eventuellt på krossade kakaobönor. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer