Publicerat 22/12/2023

Förberedelser 25 minuter

Tillagning totalt 12 minuter

Mängd 24 st.

30 g smör
1 liten lök finhackad
5 dl (250 g) vetemjöl, siktat
2½ tsk bakpulver
En nypa salt
1½ dl (50 g) fint riven parmesanost
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl vatten
Kajennpeppar att strö över
 
  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Pensla en bakplåt med smält smör eller olja, eller lägg på ett

Bakplåtspapper. Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt löken och stek på svag värme i 2-3 minuter eller tills löken är mjuk. Låt svalna något.

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och parmesanost i en bunke. Blanda mjölk och vatten. Gör en grop i mitten och tillsätt lök och mjölkvattnet. Blanda med flat kniv till en slät deg, tillsätt ev. mer vätska.
  • Knåda degen hastigt på lätt mjölad yta tills den är slät och pressa ut den till en 2 cm tjock kaka. Ta ut rundlar, 3 cm i diameter, och lägg dem på den smorda plåten. Strö över lite kajennpeppar och grädda i 10-12 minuter eller tills brödet får fin färg.
  • Notera att scones deg måste hanteras varsamt. Använd en kniv för att blanda vätska och mjöl och var noga med att inte knåda degen för länge då blir bröden hårda.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer