Cappuccinokaka med vit choklad glasyr.

Cappuccinokaka med vit choklad glasyr.

10 bitar 70 min.   

Mjuk chokladkaka som smaksätts med kaffe och garneras med vit chokladglasyr och hallon. utbakad i en hjärtform blir kakan festfin!

Ingredienser
– 175 g rumsvarmt smör
– 2½ dl rörsocker
– 3 ägg
– 2¾ dl vetemjöl
– ½ dl kakao
– 1 tsk bakpulver
– 2 tsk vaniljsocker
– ½ dl starkt, avsvalnat kaffe
Vit chokladglasyr
– 50 g vit choklad, hackad eller knappar
– 25 g smör, tärnat
– 1 msk mjölk
– 1½ dl florsocker
Garnering
– 150 g hallon (cirka)
– florsocker – ätbart guldpulver (kan uteslutas)

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Rör smör och rörsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3.Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med det avsvalnade kaffet.
4.Bred ut smeten i en smord och bröad hjärtform eller rund form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.
5.Glasyr: Lägg chokladen tillsammans med smör och mjölk i en skål, som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta från värmen. Häll i siktat florsocker. Vispa samman till en slät glasyr. Spritsa den på kakan.
6.Garnera med hallon och pudra över florsocker och ev lite guldpulver före servering.

Publicerat 03/01/2024

Cappuccinokaka med vit choklad glasyr.

10 bitar 70 min.   

Mjuk chokladkaka som smaksätts med kaffe och garneras med vit chokladglasyr och hallon. utbakad i en hjärtform blir kakan festfin!

Ingredienser
– 175 g rumsvarmt smör
– 2½ dl rörsocker
– 3 ägg
– 2¾ dl vetemjöl
– ½ dl kakao
– 1 tsk bakpulver
– 2 tsk vaniljsocker
– ½ dl starkt, avsvalnat kaffe
Vit chokladglasyr
– 50 g vit choklad, hackad eller knappar
– 25 g smör, tärnat
– 1 msk mjölk
– 1½ dl florsocker
Garnering
– 150 g hallon (cirka)
– florsocker – ätbart guldpulver (kan uteslutas)

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Rör smör och rörsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3.Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med det avsvalnade kaffet.
4.Bred ut smeten i en smord och bröad hjärtform eller rund form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.
5.Glasyr: Lägg chokladen tillsammans med smör och mjölk i en skål, som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta från värmen. Häll i siktat florsocker. Vispa samman till en slät glasyr. Spritsa den på kakan.
6.Garnera med hallon och pudra över florsocker och ev lite guldpulver före servering.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer