Chokladhjärta med kola fluff.
Publicerat 17/01/2024
Ingredienser |
– 150 g smör – 3½ dl strösocker – 1 dl kakao – 2 tsk vaniljsocker – 1 krm salt – 2¾ dl vetemjöl – 3 ägg Dulce de leche-fluff – 50 g färskost, naturell – ½ dl dulce de leche – 1½ dl vispgrädde Garnering – 1 dl dulce de leche – strössel, rosa |
1. | Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna något. |
2. | Blanda de torra ingredienserna och knäck i äggen och häll i smöret. |
3. | Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på en hjärtform. Hjärtformen vi använt motsvarar ungefär en rund form med 20–22 cm i diam. Smöra och bröa formen. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen på 175° i 25–30 min. |
4. | Låt kakan svalna innan garnering annars riskerar garneringen att bli rinnig. Lägg kakan på ett uppläggningsfat. |
5. | Dulce de leche-fluff: Vispa samman färskosten med dulce de lechen. Tillsätt grädden och vispa till en fluffig kräm. |
Garnering: Bred dulce de leche på kakan. Spritsa sedan på fluffet och dekorera med strössel. Servera gärna med färska bär. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer