Lohringer ostpaj.
Publicerat 26/01/2024
Ingredienser för 1 springform 26 cm |
200 g mjöl |
100 g smör |
1/2 tesked salt |
5 matskedar vatten -500 ml |
200 g kokt skinka eller bacon, eller champinjoner (välj efter eget önskemål). |
3 ägg |
1/4 grädde |
1 nypa vitpeppar |
125 g nygräddad |
Emmentalost |
För formen: smör och mjöl |
För 12 stycken per styck ca. |
1260 Kjoule/ 300 kalorier |
Sikta ut mjölet på ett bakbord. Sprid smöret i flingoroch strö över salt. I mitten av den
Häll i mjölet, häll i vattnet och knåda snabbt alla ingredienser till en smördeg.
Linda in degen i aluminiumfolie eller pergamentpapper och låt den vila i 2 timmar i kylskåpet.
Värm ugnen till 200 C. Kavla ut degen på en mjölad yta, ca.
4 mm tjock och klä sidorna och botten av springformen med den.
Peta flera gånger i degbottnen med en gaffel.
Skär baconet i skivor och fördela degen över baconskivorna.
Häll över baconskivorna och jämna till det. Grädda quichen den andra dagen
i 30 minuter.
Låt Quiche lorriande svalna några minuter i formen efter gräddningen.
Låt kakan svalna i formen i några minuter, lägg den sedan på en tårtbricka och skär den i skivor medan den fortfarande är varm.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer