Lohringer ostpaj.                                                                                                   

Ingredienser för 1 springform 26 cm
200 g mjöl
100 g smör
1/2 tesked salt
5 matskedar vatten -500 ml
200 g kokt skinka eller bacon, eller champinjoner (välj efter eget önskemål).
3 ägg
1/4 grädde
1 nypa vitpeppar
125 g nygräddad
Emmentalost
För formen: smör och mjöl
För 12 stycken per styck ca.
1260 Kjoule/ 300 kalorier
 

Sikta ut mjölet på ett bakbord. Sprid smöret i flingoroch strö över salt. I mitten av den

Häll i mjölet, häll i vattnet och knåda snabbt alla ingredienser till en smördeg.

Linda in degen i aluminiumfolie eller pergamentpapper och låt den vila i 2 timmar i kylskåpet.

Värm ugnen till 200 C. Kavla ut degen på en mjölad yta, ca.

4 mm tjock och klä sidorna och botten av springformen med den.

Peta flera gånger i degbottnen med en gaffel.

Skär baconet i skivor och fördela degen över baconskivorna.

Häll över baconskivorna och jämna till det. Grädda quichen den andra dagen

i 30 minuter.

Låt Quiche lorriande svalna några minuter i formen efter gräddningen.

Låt kakan svalna i formen i några minuter, lägg den sedan på en tårtbricka och skär den i skivor medan den fortfarande är varm.

Publicerat 26/01/2024

Ingredienser för 1 springform 26 cm
200 g mjöl
100 g smör
1/2 tesked salt
5 matskedar vatten -500 ml
200 g kokt skinka eller bacon, eller champinjoner (välj efter eget önskemål).
3 ägg
1/4 grädde
1 nypa vitpeppar
125 g nygräddad
Emmentalost
För formen: smör och mjöl
För 12 stycken per styck ca.
1260 Kjoule/ 300 kalorier
 

Sikta ut mjölet på ett bakbord. Sprid smöret i flingoroch strö över salt. I mitten av den

Häll i mjölet, häll i vattnet och knåda snabbt alla ingredienser till en smördeg.

Linda in degen i aluminiumfolie eller pergamentpapper och låt den vila i 2 timmar i kylskåpet.

Värm ugnen till 200 C. Kavla ut degen på en mjölad yta, ca.

4 mm tjock och klä sidorna och botten av springformen med den.

Peta flera gånger i degbottnen med en gaffel.

Skär baconet i skivor och fördela degen över baconskivorna.

Häll över baconskivorna och jämna till det. Grädda quichen den andra dagen

i 30 minuter.

Låt Quiche lorriande svalna några minuter i formen efter gräddningen.

Låt kakan svalna i formen i några minuter, lägg den sedan på en tårtbricka och skär den i skivor medan den fortfarande är varm.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer