Publicerat 16/02/2024

Påsktårta med hallonmousse och kokos.

Ingredienser

Botten
2 tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar
Hallonmousse
2 gelatinblad
100 g vit choklad
5 dl frysta hallon
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Garnering
100 g kokosflingor
2 droppar gul hushållsfärg
3 dl vispgrädde
1 påse påskägg med marsipan, eller liknande påskgodis
citronmeliss
ev färska hallon

Gör så här

1.

Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan.

2.

Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen fint. Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull, låt svalna helt.

3.

Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i moussen. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme.

4. Fördela hallonmoussen på fem av de sex tårtbottnarna och lägg ihop. Den sjätte läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå.

5.

Vispa grädden och bred ovanpå tårtan samt runtom. Strö på kokosen och garnera med godis, citronmeliss och hallon.

Tårtan går bra att lägga ihop dagen före. Garnera då vid servering. Det funkar även med ett paket tårtbottnar, då blir lagren med mousse tjockare. Beräkna i så fall tårtan till 8–10 portioner.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer