Ägg fat med curryfrästa räkor/ Spenat gott.
Publicerat 20/03/2024
4 portioner |
4 hårdkokta ägg |
400 g räkor |
2 msk smör |
2 tsk curry |
½ dl finhackad dill |
Skala äggen och räkorna. Skär äggen i halvor. Lägg den kupiga sidan upp på ett fat. |
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt curryn och låt fräsa någon minut. |
Tillsätt räkorna och dillen. |
Låt dem hastigt fräsa i currysmöret. |
Fördela räkorna över äggen. |
Servera med grönsallad, bröd och smör. |
Spenatgott
4 portioner |
2 paket djupfryst bladspenat á250 g |
4 ägg |
2½ dl mjölk |
2 msk mjölk |
2 msk vetemjöl |
½ tsk salt |
1 kryddmått svartpeppar |
Gör så här:
Tina spenaten. Hacka den grovt. Vispa samman ägg, mjölk vetemjöl salt och peppar.
Tillsätt spenaten. Häll smeten i en smord kransform, rymd ca 1 liter.
Grädda i ugn vid 200 grader, ca 30 minuter.
Stjälp upp spenatkransen på ett varmt serveringsfat.
Servera med kassler eller tunga.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer