Publicerat 08/05/2024

Ingredienser till 40 bullar.

50 gram jäst för ljusa degar
5 dl mjölk, standard
150 gram smör, rumsvarmt
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1,4 liter vetemjöl
3 tsk stött kardemumma
Fyllning: 2 msk stött kardemumma
150 g smör
1 dl strösocker
Garnering: 1 ägg till pensling
1 msk stött kardemumma
1 dl socker

Tillagning

  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula under tiden sönder jästen i en stor bunke.
  3. Mikra smöret mjukt (utan att smälta det) om det ej är rumsvarmt.
  4. Tillsätt mjölken till jästen och rör ut jästen.
  5. Tillsätt socker, smör, salt och mjöl (spar 0,5 dl mjöl till utbakning).
  6. Stöt all kardemumma och tillsätt angiven mängd till degen.
  7. Knåda degen för hand 10 minuter eller 5 minuter i maskin.
  8. Låt bulldegen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  9. Blanda socker till fyllning och garnering med resten av kardemumman i en skål.
  10. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda hastigt ihop den.
  11. Dela degen i fyra delar.
  12. Kavla ut en degbit i taget till en ca 1 cm tjock rektangel.
  13. Bred på en fjärdedel av smöret samt strö över några msk kardemummasocker på vardera rektangel efterhand.
  14. Skär eller sporra ut 10 remsor ca 1-2 cm breda och vrid runt dem runt tummen till stora snurror likt nystan.
  15. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i bullformar av papp.
  16. Låt jäsa övertäckta i cirka 40 minuter.
  17. Sätt ugnen på 225 grader.
  18. Pensla snurrorna med uppvispat ägg samt strö över resten av kardemummasockret.
  19. Baka kardemummabullarna en plåt i taget i mitten av ugnen i 6-10 minuter tills de fått fin färg.
  20. Ta ut och låt svalna något innan servering.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer