Publicerat 22/05/2024

Chokladtårta Caprese

4 personer

200 g skålad och skalad mandel
200 g mörk choklad
200 g smör
25 g kakaopulver, ca 4 msk
200 socker, ca 2½ dl
5 ägg
Ev. 1 msk rom
 

Gör så här:

  1. Hacka mandel fint.
  2. Smält choklad och smör i en bunke över vattenbad.
  3. Sikta ner kakao och socker under omrörning.
  4. Tillsätt mandel och därefter ett ägg i taget samt ev,rom.
  5. Rör hela tiden kraftigt.
  6. Häll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar botten.Grädda i 150 graderi ca en timme. Den ska vara lite lös i mitten som en kladdkaka.
  7. Låt formen stå på en bit folie medan den kallnar.
  8. När den svalnat lägger man över den på ett serveringsfat.
  9. Servera kakan med vaniljglass eller grädde

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer