PAJ MED RATATOUILLE
Publicerat 10/07/2024
2 portioner tillagningstid: 15 min +50 min
INGREDIENSER
1 Degboll (ca 200 g), lantbröd | Sallad |
1 gul lök | 1 zucchini |
2 zucchini | 1 morot |
1 liten aubergine | 1 salladslök |
4 tomater | 3 rädisor |
1 gul paprirka | 6 körsbärstomater |
1 msk färk hackad timjan | 2 msk hackad persilja |
olivolja | 1 msk soja sås |
2 msk solrosolja |
Gör så här:
Skala och hacka löken grovt. Skölj grönsakerna och skär i bitar. Häll olivolja i en gryta och fräs löken i 5 minuter. Tillsätt grönsaker och timjan och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter under regelbunden omrörning.
Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en form som täckts med bakplåtspapper.
Vik upp och vecka kanten. Fyll pajen med ratatouillen. Grädda i 20 minuter.
Gör salladen genom att först skölja grönsakerna och sedan skiva zucchini, morot,gul lök och rädisor med mandolin. Skär körsbärstomaterna i 4 delar och lägg alltsammans i en salldasskål. Tillsätt persilja, sojasås och olja. Blanda och servera tillsammans med pajen.
TIPS Ersätt bröddegen med pitabröd som skurits mitt itu. Tillsätt svarta oliver och kapris.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer