Baskisk cheesecake

12 bitar

70 min

Prova en spansk variant av cheesecake. En gräddad cheesecake med karamelliga toner utan någon botten. Servera med grädde och bär.

Notera: Tid i kyl tillkommer.

Baskisk cheesecake

Ingredienser

700 g rumsvarm färskost typ philadelphia
2½ dl strösocker
1 citron rivet skal
5 ägg
4 msk vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 krm salt
4 dl vispgrädde
Garnering
florsocker

Gör så här

1. Klä botten och kanter med bakplåtspapper på en form (ca 24 cm i diam.) med löstagbar botten. Låt pappret sticka upp ca 5 cm över kanten.

2. Vispa samman färskost och socker. Tag i fint rivet citronskal. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3. Blanda mjöl, vanilj och salt. Rör ner det i smeten och blanda samman till en slät smet. Vispa grädden och vänd i den lite efter hand. Häll smeten i formen.

4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kakan ska bli mörk och ska vara lite dallrig. Låt svalna. Låt stå i kyl i minst 5 timmar, t.ex. över natten. Servera den gärna pudrad tillsammans bär och vispad grädde.

Publicerat 12/07/2024

12 bitar

70 min

Prova en spansk variant av cheesecake. En gräddad cheesecake med karamelliga toner utan någon botten. Servera med grädde och bär.

Notera: Tid i kyl tillkommer.

Baskisk cheesecake

Ingredienser

700 g rumsvarm färskost typ philadelphia
2½ dl strösocker
1 citron rivet skal
5 ägg
4 msk vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 krm salt
4 dl vispgrädde
Garnering
florsocker

Gör så här

1. Klä botten och kanter med bakplåtspapper på en form (ca 24 cm i diam.) med löstagbar botten. Låt pappret sticka upp ca 5 cm över kanten.

2. Vispa samman färskost och socker. Tag i fint rivet citronskal. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3. Blanda mjöl, vanilj och salt. Rör ner det i smeten och blanda samman till en slät smet. Vispa grädden och vänd i den lite efter hand. Häll smeten i formen.

4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kakan ska bli mörk och ska vara lite dallrig. Låt svalna. Låt stå i kyl i minst 5 timmar, t.ex. över natten. Servera den gärna pudrad tillsammans bär och vispad grädde.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer