Baskisk cheesecake
Publicerat 12/07/2024
12 bitar
70 min
Prova en spansk variant av cheesecake. En gräddad cheesecake med karamelliga toner utan någon botten. Servera med grädde och bär.
Notera: Tid i kyl tillkommer.
Baskisk cheesecake
Ingredienser
700 g rumsvarm färskost typ philadelphia |
2½ dl strösocker |
1 citron rivet skal |
5 ägg |
4 msk vetemjöl |
1½ tsk vaniljsocker |
3 krm salt |
4 dl vispgrädde |
Garnering |
florsocker |
Gör så här
1. Klä botten och kanter med bakplåtspapper på en form (ca 24 cm i diam.) med löstagbar botten. Låt pappret sticka upp ca 5 cm över kanten.
2. Vispa samman färskost och socker. Tag i fint rivet citronskal. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
3. Blanda mjöl, vanilj och salt. Rör ner det i smeten och blanda samman till en slät smet. Vispa grädden och vänd i den lite efter hand. Häll smeten i formen.
4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kakan ska bli mörk och ska vara lite dallrig. Låt svalna. Låt stå i kyl i minst 5 timmar, t.ex. över natten. Servera den gärna pudrad tillsammans bär och vispad grädde.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer