Tomat och basilikabröd
Publicerat 18/09/2024
Till 3 baguetter
Ingredienser
50 g jäst |
5 dl vatten |
2 tsk salt |
3 msk olivolja |
13-14 dl kärnvetemjöl Med fullkorn(780 g). |
FYLLNING:
2 dl riven, lagrad ost |
1½ dl strimlad soltorkade tomater i olja |
1 kruka basilika, hackad |
Gör så här:
1.Smula jästen och lägg den i en bunke eller hushållsmaskin.
2.Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och nästan allt mjöl.
Knåda degen ca 10 minuter eller kör maskinen ca 6 minuter. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
3.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla den till en rektangel, 40×50 cm. Fördela ost, soltorkade tomater och basilika över ytan.
4.Skär degen i tre delar från långsida till långsida. Rulla varje del från kortsidan till en rulle. Snurra rullen från båda ändar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
5.Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med kallt vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bröden svalna på bakgaller utan bakduk.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer