Chokladmaränger med kastanjepuré

Chokladmaränger med kastanjepuré

ca 18 st

200 g mörk blockchoklad
4 äggvitor
2½ dl strösocker
1 liten apelsin
100 g kastanjepuré
1 ms florsocker
1½ dl vispgrädde
Riv 125 g av chokladen fint. Vispa äggvitorna till fast skum (ej för hårt).

Blanda i sockret, lite i taget och vispa ytterligare en stund.

Blanda i den rivna chokladen.

Forma ca 36 maränger med två matskedar och lägg dem på papprad plåt.

Grädda i 100 grader i nedre delen av ugnen ca 1½ timme eller till tills marängerna är

torra. Lägg dem på galler att kallna.

Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ner det i kastanjepurén och smaksätt med florsocker.

Vispa grädden tills den börjar bli tjock. Blanda först ner ett par matskedar i kastanjepurén,

vänd därefter i restern av grädden.

Lägg ihop marängerna med lite kastanjepuré emellan. Ställ dem kallt.

Bryt ner resten av block chokladen i en tjok plastpåse och lägg den i hett vatten tills

chokladen smält. Stick ett litet hål i påsen och ringla chokladen över marängerna.

De kan också läggas ihop med enbart vispad grädde, om det är svårt att få tag på

Kastanjepuré.

Bjud marängerna med exotisk frukt eller en chokadsås.

Publicerat 18/10/2024

Chokladmaränger med kastanjepuré

ca 18 st

200 g mörk blockchoklad
4 äggvitor
2½ dl strösocker
1 liten apelsin
100 g kastanjepuré
1 ms florsocker
1½ dl vispgrädde
Riv 125 g av chokladen fint. Vispa äggvitorna till fast skum (ej för hårt).

Blanda i sockret, lite i taget och vispa ytterligare en stund.

Blanda i den rivna chokladen.

Forma ca 36 maränger med två matskedar och lägg dem på papprad plåt.

Grädda i 100 grader i nedre delen av ugnen ca 1½ timme eller till tills marängerna är

torra. Lägg dem på galler att kallna.

Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ner det i kastanjepurén och smaksätt med florsocker.

Vispa grädden tills den börjar bli tjock. Blanda först ner ett par matskedar i kastanjepurén,

vänd därefter i restern av grädden.

Lägg ihop marängerna med lite kastanjepuré emellan. Ställ dem kallt.

Bryt ner resten av block chokladen i en tjok plastpåse och lägg den i hett vatten tills

chokladen smält. Stick ett litet hål i påsen och ringla chokladen över marängerna.

De kan också läggas ihop med enbart vispad grädde, om det är svårt att få tag på

Kastanjepuré.

Bjud marängerna med exotisk frukt eller en chokadsås.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer