Dinkelbullar med citron och timjan.
Publicerat 01/11/2024
Brödet passar utmärkt att jäsa i kyl över natten.
Halvera mängden jäst och och baka ut enligt nedan
12 st Ugn 250 grarder
10 g jäst |
500 g (5dl) vatten |
60 g ( 4msk) olivolja |
30 g (1 ½ msk) hounung eller sirap |
1 citron, rivet skal |
2 msk hackad färsk timjan eller 1½ torkad |
2 tsk salt |
540 g (9 dl ) siktad dinkel eller vetemjöl |
Gör så hör:
1.Smula jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten, olja, honungn, citronskal,
Timjan och salt. I med mjölet och arbeta i maskin ca 10 minuter på låg hastighet tills degen
är smidig. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 2-2½ timmar.
2.Värm ugnen till 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tippa ut degen
På lätt mjölat bakbord. Dra försiktigt ut till en platt och skär 12 ungefär lika stora delar.
Flytta över till plåt direkt. Eller forma varsamt med degskrapa i ena handen som förser degbiten
mot andra handens handflata. Frallorna rundas något och luftigheten bevaras.
3.Jäs imder bakduk i 30 minuter, medan ugnen blir riktigt varm.
4.Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
5.Låt svalna på galler.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer