Spenatkaka från Mondena
Publicerat 13/11/2024
Erbazzone Dolce
(Den söta varianten).
10 portioner
1 timme 40 minuter
Pajdeg
150 g smör |
1½ dl strösocker |
3 ägggulor |
Rivet skal av 1 citron |
1 tsk bakpulver |
5 dl vetemjöl |
Fyllning
300 g färsk spenat |
4 ägg |
2 dl strösocker |
150 g skållad och mald sötmandel |
200 g ricottaost |
2 msk vaniljsocker |
5 cl likör (limoncello, contreau) |
Gör så här:
Blanda smör och socker till pajdegen. Tillsätt 3 äggulor och citronskal.
Blanda mer bakpulvert mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans till en jämn deg.
Låt vila minst 30 minuter i kylskåpet.
Skölj spenaten, tag bara med bladen och låt dem koka i sin egen vätska i en kastrull
Under lock i 5 min. Låt spenaten rinna av ordentligt och hacka den fint.
Vispa 4 äggulor och socker poröst. Tillsätt spenat, mandel, ricotta, vaniljsocker och likör
blanda till en jämn smet.
Kavla ut pajdegen och täck en stör smörad pajform med den. Spara eventuellt en tredjedel till
garnering. Vispa 4 äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten.
Bred ut smeten i pajskalet. Garnera med resten av degen som skärs i tunna remsor och lägg
dem i ett rutmönster över fyllningen. Grädda i ugn på 180 grader i drygt 30 minuter.
Utöver den klassiska Spenatkakan från Modena så har de fler favoriter att bjuda både
hästtävlingar och kända sångare, både röda och blå bilar.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer