Spenatkaka från Mondena

Erbazzone Dolce

(Den söta varianten).

10 portioner

1 timme 40 minuter

Pajdeg

150 g smör
1½ dl strösocker
3 ägggulor
Rivet skal av 1 citron
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning

300 g färsk spenat
4 ägg
2 dl strösocker
150 g skållad och mald sötmandel
200 g ricottaost
2 msk vaniljsocker
5 cl likör (limoncello, contreau)

Gör så här:

Blanda smör och socker till pajdegen. Tillsätt 3 äggulor och citronskal.

Blanda mer bakpulvert  mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans till en jämn deg.

Låt vila minst  30 minuter i kylskåpet.

Skölj spenaten, tag bara med bladen och låt dem koka i sin egen vätska i en kastrull

Under lock i 5 min. Låt spenaten rinna av ordentligt och hacka den fint.

Vispa 4 äggulor och socker poröst. Tillsätt spenat, mandel, ricotta, vaniljsocker och likör

blanda till en jämn smet.

Kavla ut pajdegen och täck en stör smörad pajform med den. Spara eventuellt en tredjedel till

garnering. Vispa 4 äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten.

Bred ut  smeten i pajskalet. Garnera med resten av degen som skärs i tunna remsor och lägg

dem i ett rutmönster över fyllningen. Grädda i ugn på 180 grader i drygt 30 minuter.

Utöver den klassiska Spenatkakan från Modena så har de fler favoriter att bjuda både

hästtävlingar och kända sångare, både röda och blå bilar.

Publicerat 13/11/2024

Erbazzone Dolce

(Den söta varianten).

10 portioner

1 timme 40 minuter

Pajdeg

150 g smör
1½ dl strösocker
3 ägggulor
Rivet skal av 1 citron
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning

300 g färsk spenat
4 ägg
2 dl strösocker
150 g skållad och mald sötmandel
200 g ricottaost
2 msk vaniljsocker
5 cl likör (limoncello, contreau)

Gör så här:

Blanda smör och socker till pajdegen. Tillsätt 3 äggulor och citronskal.

Blanda mer bakpulvert  mjölet och arbeta snabbt ihop alltsammans till en jämn deg.

Låt vila minst  30 minuter i kylskåpet.

Skölj spenaten, tag bara med bladen och låt dem koka i sin egen vätska i en kastrull

Under lock i 5 min. Låt spenaten rinna av ordentligt och hacka den fint.

Vispa 4 äggulor och socker poröst. Tillsätt spenat, mandel, ricotta, vaniljsocker och likör

blanda till en jämn smet.

Kavla ut pajdegen och täck en stör smörad pajform med den. Spara eventuellt en tredjedel till

garnering. Vispa 4 äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten.

Bred ut  smeten i pajskalet. Garnera med resten av degen som skärs i tunna remsor och lägg

dem i ett rutmönster över fyllningen. Grädda i ugn på 180 grader i drygt 30 minuter.

Utöver den klassiska Spenatkakan från Modena så har de fler favoriter att bjuda både

hästtävlingar och kända sångare, både röda och blå bilar.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer