Publicerat 11/12/2024

Ingredienser

18 st

1 ägg
1½ dl gräddmjölk 50/50
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
½ citron, rivet skal
Fritering:
500 g kokosfett

Gör så här

1.Rör ingredienserna till en jämn smet. Hetta upp kokosfett i en tjockbottnad gryta. Använd termometer, värm upp fettet till ca 180°. Värm upp struvjärnet.

2.Doppa järnet i smeten men inte så djupt att smeten kommer över kanten på struvjärnet. Doppa detta sedan i fettet, fritera till en vacker guldgul färg, ca 1 minut.

Tänk på att ha ett lock till hands om fettet blir för varmt och tar eld. Lägg på locket och kväv lågan.

3.Lossa kakan med en gaffel och doppa direkt i socker.

4.Struvorna är godast nybakade. Frys dem genast utan socker när de svalnat. Ta sedan fram och sprödvärm i ugn och doppa i socker.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer