Små läckra julskorpor

150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
½ msk anis
½ msk fänkål
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g sötmandel
50 g jordnötter
3 dl rågsikt
Ca 2½ dl vetemjöl

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.

Stöt kryddorna fint med saltet. *blanda det med bakpulver och finhackad mandel.

(med skal). och finhackade jordnötter. Rör ner i smeten tillsammans med rågsikt och det mesta av

vetemjölet. Ta upp degen på bakbordet. Forma den till 6 längder. Lägg dem på smord plåt  eller bakpapper

 och platta till dem lätt. Grädda i 175 grader ca 20 min. Skär dem i 1½-2 cm breda, sneda skorpbitar.

Lägg dem med sittytan upp i 200 grader ca 5 min och rosta dem. Stäng av ugnen och låt dem torka i

eftervärmen.

Publicerat 13/12/2024

150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
½ msk anis
½ msk fänkål
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g sötmandel
50 g jordnötter
3 dl rågsikt
Ca 2½ dl vetemjöl

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.

Stöt kryddorna fint med saltet. *blanda det med bakpulver och finhackad mandel.

(med skal). och finhackade jordnötter. Rör ner i smeten tillsammans med rågsikt och det mesta av

vetemjölet. Ta upp degen på bakbordet. Forma den till 6 längder. Lägg dem på smord plåt  eller bakpapper

 och platta till dem lätt. Grädda i 175 grader ca 20 min. Skär dem i 1½-2 cm breda, sneda skorpbitar.

Lägg dem med sittytan upp i 200 grader ca 5 min och rosta dem. Stäng av ugnen och låt dem torka i

eftervärmen.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer