Julmarmelad med kanel och nejlika
Publicerat 18/12/2024
Ingredienser
Till 1 stort glas / liten glasburk i samma storlek.
150 g hallon |
200 g jordgubbar |
1 vaniljstång |
1 tsk stött kanel |
1 tsk stött kardemumma |
0,5 tsk stötta nejlikor |
2 st stjärnanis |
250 g socker gärna syltsocker |
Gör så här:
- Lägg bären i en gryta och koka upp tills det blir lite vätska
- Skrapa ur vaniljestängerna blanda det med lite av sockert,
- Tillsätt vaniljesocker, socker , kanel, kardemumma nejlikor och
- stjärn anis till bären.
- Låt det koka upp sjuda i 10-15 minuter.
- Tag av grytan och plocka upp stjärn anisen ur marmeladen
- Häll över till glasburk och låt svalna.
Man kan för att få ännu mer smak lägga i vanlilstänger hela i grytan
och öka på med 3 stjärnanis för att få fram mer smak.
Passar utmärkt till danska äppleskivor och till mandelmusslor.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer