Valnötstårta
Publicerat 29/01/2025
5 äggulor |
2 dl strösocker |
75 g valnötskärnor, malda eller mycket finhackade |
4 msk vetemjöl |
5 äggvitor |
Fyllning och garnering: |
4 dl vispgrädde |
75 g valnötskärnor |
Gör så här:
Vispa ägggulor och socker som till riktigt fluffig äggtodddy. Det tar ca 15 minuter med maskin. (Utan maskin 30 minuter).
Blanda valnötter och mjöl. Tillsätt detta och rör om.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd försiktigt ner dem i smeten
Häll smeten i smord och bröad tårtform ca 32 cm i diameter.
Har formen ej lös kant så lägg ett smort smörpapper i botten.
Grädda omedlbart i 175 grader omkring30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
Lägg knappt hälften av den vispade grädden blandad med ca 25 g hackade valnötter mellan bottnarna. Spara de vackraste nötterna
till garnering.
Lägg tunt med grädde ovanpå och runt kakan och sprisa sedan hela ytan i rutor, även kanten. Lägg resten av valnötterna i rutorna.
Bjud tårtan kall.
Tips Det är dessutom gott att strö ca 25 g hackad blockchoklad mellan bottnarna.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer