Donauvågor

Till smeten

320 g smör eller margarin
5½ dl mjöl
6 ägg
2 ¼ dl socker
1 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
2 burkar körsbär (utan kärnor)
2 msk kakao

Till smörkrämen:

¾ 1 mjölk
250 g smör
3 msk socker
4 dl marsaánpulver
2 paket chokladglasyr

Tillagning:

Rör smöret till skum och tillsätt socker och ägg, lite i taget.

Dela degen och tillsätt kakao till 1/3 av den . Bred ut den ljusa delen av degen på en smord bakplåt.

Bred ut den mörka delen ovanpå och dra igenom med en gaffel (vågor). Låt körsbären rinna av och fördela

på kakan. Grädda i 200 grader, i ca 30 minuter.

Koka en marsaánkräm av mjölk, socker och marsaánpulver, låt avkyla (rör om då och då).

Tillsätt mjukt smör, lite i taget och rör om ordentligt. Bred ut smörkrämen på den kalla  kakan.

Smält chokladglasyren i vattenbad och klicka på smörkrämen.

Publicerat 31/01/2025

Till smeten

320 g smör eller margarin
5½ dl mjöl
6 ägg
2 ¼ dl socker
1 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
2 burkar körsbär (utan kärnor)
2 msk kakao

Till smörkrämen:

¾ 1 mjölk
250 g smör
3 msk socker
4 dl marsaánpulver
2 paket chokladglasyr

Tillagning:

Rör smöret till skum och tillsätt socker och ägg, lite i taget.

Dela degen och tillsätt kakao till 1/3 av den . Bred ut den ljusa delen av degen på en smord bakplåt.

Bred ut den mörka delen ovanpå och dra igenom med en gaffel (vågor). Låt körsbären rinna av och fördela

på kakan. Grädda i 200 grader, i ca 30 minuter.

Koka en marsaánkräm av mjölk, socker och marsaánpulver, låt avkyla (rör om då och då).

Tillsätt mjukt smör, lite i taget och rör om ordentligt. Bred ut smörkrämen på den kalla  kakan.

Smält chokladglasyren i vattenbad och klicka på smörkrämen.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer