Donauvågor
Publicerat 31/01/2025
Till smeten
320 g smör eller margarin |
5½ dl mjöl |
6 ägg |
2 ¼ dl socker |
1 msk vaniljsocker |
½ msk bakpulver |
2 burkar körsbär (utan kärnor) |
2 msk kakao |
Till smörkrämen:
¾ 1 mjölk |
250 g smör |
3 msk socker |
4 dl marsaánpulver |
2 paket chokladglasyr |
Tillagning:
Rör smöret till skum och tillsätt socker och ägg, lite i taget.
Dela degen och tillsätt kakao till 1/3 av den . Bred ut den ljusa delen av degen på en smord bakplåt.
Bred ut den mörka delen ovanpå och dra igenom med en gaffel (vågor). Låt körsbären rinna av och fördela
på kakan. Grädda i 200 grader, i ca 30 minuter.
Koka en marsaánkräm av mjölk, socker och marsaánpulver, låt avkyla (rör om då och då).
Tillsätt mjukt smör, lite i taget och rör om ordentligt. Bred ut smörkrämen på den kalla kakan.
Smält chokladglasyren i vattenbad och klicka på smörkrämen.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer