Tekakor med morot och havrekli
Publicerat 19/02/2025
Ingredienser
50 g jäst |
100 g smör |
5 dl mjölk |
1 tsk salt |
1 msk farinsocker |
2 dl havrekli |
2 morötter |
ca 11-12 dl vetemjöl |
ca ½ dl vetemjöl, till utbaket |
Sesamfrön |
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt.
- Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med degspadet.
- Häll i salt, socker och havrekli, rör om och låt det stå under tiden du skalar och finriver morötterna. Blanda ner morötterna med det övriga.
- Tillsätt mjöl tills du får en smidig deg. Knåda degen väl.
- Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
- Häll upp degen på mjölad bänk eller bakbord. Knåda degen och dela den i 15 lika stora bitar, forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem till tekakor. (6 per plåt är lagom.) Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
- Sätt under tiden ugnen på 225-250 grader så att den hinner få rätt värme tills tekakorna är färdiga att gräddas.
- Pensla tekakorna med vatten och strö på sesamfrön eller andra frön.
- Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer