Hansen-Jensen-Tårta
Publicerat 12/03/2025
Hansen-Jensen-TÅRTA |
Till degen: |
100 g smör |
1½ dl socker |
4 äggulor |
1 msk vanilinsocker |
2 dl mjöl |
½ msk bakpulver |
Till marängmassa |
4 äggvitor |
80 g mandelspån |
1½ dl socker |
Till fyllningen |
4 dl vispgrädde |
BÄKO Körsbärsfyllning 70% |
2 påsar röd gelatin. |
Tillagning:Gör en smidig smet av degingredienserna och dela i två delar.
Häll i två formar (26cm diameter).
Grädda i 180 grader tills bottnarna fått ljusgul färg.
Vispa äggvitorna med socker till hårt skum. Bred massan till lika delar
på bottnarna och strö på mandel.
Grädda bottnarna färdigt, tills mandlarna fått ljusbrun färg.
Dela en av bottnarna i 16 delar, mendan den fortfarande är varm.
Den andra botten får kylas av hel. Använd den löstagbara kanten till att
stjälpa över den hela botten . Koka upp körsbärssaften med gelatinet och häll det
med körsbär över botten. Låt kallna.
Vispa grädden hårt och fördela över körsbären. Lägg den skurna botten på tårtan

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer