Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.

Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.

goda sydländska smaker,,,

50 g jäst
4 ½ dl vatten
½ dl olivolja
3 msk strösocker
1 msk salt
1 liten finhackad gul lök
75 g soltorkade tomater
20 svata urkärnade oliver
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1,1-1,3 l vetemjöl

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i olivolja och socker.

Låt det stå i ca 10 minuter.

Hacka under tiden lök, tomat, paprika och oliver.

Blanda ner mjöl (den mindre mängden). Salt och grönsaker i degspadet.

Knåda degen väl och forma en rund bulle. Pensla den med olivolja och låte den jäsa i 1½ timme.

Ta upp degen och arbeta den ordentligt. Forma den till två bröd.

Snitta bröden och pensla dem med olja. Strö över lite mjöl och grovt salt.

Grädda bröden i 200 grader i ca 35-40 minuter.

Publicerat 09/10/2024

Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.

goda sydländska smaker,,,

50 g jäst
4 ½ dl vatten
½ dl olivolja
3 msk strösocker
1 msk salt
1 liten finhackad gul lök
75 g soltorkade tomater
20 svata urkärnade oliver
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1,1-1,3 l vetemjöl

Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i olivolja och socker.

Låt det stå i ca 10 minuter.

Hacka under tiden lök, tomat, paprika och oliver.

Blanda ner mjöl (den mindre mängden). Salt och grönsaker i degspadet.

Knåda degen väl och forma en rund bulle. Pensla den med olivolja och låte den jäsa i 1½ timme.

Ta upp degen och arbeta den ordentligt. Forma den till två bröd.

Snitta bröden och pensla dem med olja. Strö över lite mjöl och grovt salt.

Grädda bröden i 200 grader i ca 35-40 minuter.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer