Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.
Publicerat 09/10/2024
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.
goda sydländska smaker,,,
50 g jäst |
4 ½ dl vatten |
½ dl olivolja |
3 msk strösocker |
1 msk salt |
1 liten finhackad gul lök |
75 g soltorkade tomater |
20 svata urkärnade oliver |
½ röd paprika |
½ gul paprika |
½ grön paprika |
1,1-1,3 l vetemjöl |
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i olivolja och socker.
Låt det stå i ca 10 minuter.
Hacka under tiden lök, tomat, paprika och oliver.
Blanda ner mjöl (den mindre mängden). Salt och grönsaker i degspadet.
Knåda degen väl och forma en rund bulle. Pensla den med olivolja och låte den jäsa i 1½ timme.
Ta upp degen och arbeta den ordentligt. Forma den till två bröd.
Snitta bröden och pensla dem med olja. Strö över lite mjöl och grovt salt.
Grädda bröden i 200 grader i ca 35-40 minuter.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer