Ananaspaj
Publicerat 03/01/2025
Ananaspaj
För: 4–6 personer, 1 paj på 27 cm Ø
Tid: 40 minuter
Temperatur: 175°C
Ingredienser
Pajdeg:
150g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
Färsk eller 3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
- Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform på 27 centimeter i diameter.
- Slå av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
- Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C på över- och undervärme i 40 minuter.
- Servera med vaniljsås.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer