Ananaspaj

Ananaspaj 

För: 4–6 personer, 1 paj på 27 cm Ø

Tid: 40 minuter

Temperatur: 175°C

Ingredienser

Pajdeg:

150g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

Färsk eller 3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

  • Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform på 27 centimeter i diameter.
  • Slå av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
  •  Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C på över- och undervärme i 40 minuter.
  •  Servera med vaniljsås.

Publicerat 03/01/2025

Ananaspaj 

För: 4–6 personer, 1 paj på 27 cm Ø

Tid: 40 minuter

Temperatur: 175°C

Ingredienser

Pajdeg:

150g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

Färsk eller 3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

  • Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform på 27 centimeter i diameter.
  • Slå av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
  •  Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C på över- och undervärme i 40 minuter.
  •  Servera med vaniljsås.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer