Anisbröd ca 60 st.
Publicerat 03/11/2023
Smält matfettet i en kastrull. Häll på mjölken och ljummen till 37 grader. |
100 g margarin eller smör |
2 ½ dl mjölk |
25 g jäst |
1 ägg |
¾ dl socker |
1 kryddmått salt |
½ tsk stött anis |
7½-8 dl vetemjöl |
Fritering: kokosfett eller olja |
Garnering Strösocker |
Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten, ägg, socker, salt och anis.
Arbeta i mjölet och knåda degen på bakbordet.
Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta, 12×40 cm. Skär den i 4 remsor som
är ca 3 cm breda. Dela sedan varje längd i 8 bitar, ca 5 cm långa. Skär några jack i varje bit.
Låt bitarna jäsa en stund.
Värm fettet till 180 grader. Använd termometer eller gör ”brödprovet”
Fritera några munkar i taget ett par minuter tills de fått vacker färg.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Doppa dem i socker om de ska ätas genast. Annars kan de sparas, värmas och doppas i socker senare.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer