Ansjovis paj
Publicerat 13/04/2025
Ansjovispaj
12 bitar
Pajdeg |
125 g smör |
3 sl vetemjöl |
2 msk kallt vatten |
Salt |
Fyllning |
125 g ansojovis |
3 dl riven prästost |
Gräslök |
3 ägg |
1 dl grädde |
2 dl créme fraiche |
svartpeppar |
Gör så här: lägg smör, mjöl vatten och salt i en matberadre och kör till en degboll.
Kavla ut degen till en platt och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Plasta in och låt vila kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter tills det fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Låt ansjovisen rinna av (men spara spdet), riv osten och hacka gräslöken.
Vispa ihop ägg, grädde, créme fraich, ost, spad, gräslök och svartpeppar.
Häll fyllningen i pajskalet och lägg ansjovisfiléerna. Sätt in mitt i ugnen cirka 25 minuter tills fyllningen stannat.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer