Äppeltarte
Publicerat 16/08/2024
4 portioner.
Baka denna ljuvliga äppeltarte med fyllning av mandelmassa och ett knackigt toscatäcke på toppen. Servera den gärna med lättvispad grädde eller en riktigt god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Pajskal:
Ingredienser
- 150 g kallt smör
- 1/2 dl florsocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 äggula
Gör så här
- Blanda snabbt ihop smör, socker, mjöl och ägg till en smidig deg. Plasta in och ställ svalt i cirka 30 minuter.
- Kavla ut pajdegen på mjölat bord och klä en form med löstagbar kant med pajdegen.
- Förgrädda pajskalet i 225°C i cirka 10 minuter.
Äppelfyllning:
Ingredienser
- 2 äpplen
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 200 g mandelmassa
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Kärna ur och skiva äpplena.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Riv mandelmassan fint och ha i den tillsammans med bakpulver.
- Ha upp fyllningen i det förgräddade pajskalet. Lägg ut äppelskivor på toppen. Grädda i 200 °C i cirka 30 minuter.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer