Blåbärsbars med mörk choklad/Mandelbar med nötter och tranbär.

Blåbärsbars med mörk choklad.

12 bitar
20 minuter.
1 ½ dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl russub
20 dadlar, urkärnade
2 msk honoung
3 msk kokhett vatten
50 g mörk choklad
1 dl torkadeblåbär eller russin
  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna till de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka chocklad och vänd ner i smeten tillsammans med blåbären.
  4.  Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen minst 2 timmar innan de skärs upp i bitar.

Mandelbar med nötter och tranbär

12 bitar
20 minuter + tid i kyl.
300 g kärnfria dadlar
3 dl havregryn
1 dl mandel, grovhackad
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl kokoschips
1 dl fast honoung
½ dl kokosolja
2 msk kakao
 1 krm salt
1 dl torkade tranbär

1.Hacka dadlarna i fint i en matberedare.

2. Rosta havregryn, mandel, nötter och kokos i torr stekpanna tills det får fin färg.

3. Smät honung och kokosolja i en kastrull, blanda med övriga ingredienser.

4. Klä  en långpanna ca 15x25 cm med plastfolie. Häll smeten och tryck ihop den med baksidan av en stor sked. Ställ kallt några timmar innan den skärs i bitar.







 

Publicerat 26/07/2024

Blåbärsbars med mörk choklad.

12 bitar
20 minuter.
1 ½ dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl russub
20 dadlar, urkärnade
2 msk honoung
3 msk kokhett vatten
50 g mörk choklad
1 dl torkadeblåbär eller russin
  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna till de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka chocklad och vänd ner i smeten tillsammans med blåbären.
  4.  Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen minst 2 timmar innan de skärs upp i bitar.

Mandelbar med nötter och tranbär

12 bitar
20 minuter + tid i kyl.
300 g kärnfria dadlar
3 dl havregryn
1 dl mandel, grovhackad
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl kokoschips
1 dl fast honoung
½ dl kokosolja
2 msk kakao
 1 krm salt
1 dl torkade tranbär

1.Hacka dadlarna i fint i en matberedare.

2. Rosta havregryn, mandel, nötter och kokos i torr stekpanna tills det får fin färg.

3. Smät honung och kokosolja i en kastrull, blanda med övriga ingredienser.

4. Klä  en långpanna ca 15×25 cm med plastfolie. Häll smeten och tryck ihop den med baksidan av en stor sked. Ställ kallt några timmar innan den skärs i bitar.







 

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer