Blåbärsbars med mörk choklad/Mandelbar med nötter och tranbär.
Publicerat 26/07/2024
Blåbärsbars med mörk choklad.
12 bitar |
20 minuter. |
1 ½ dl solrosfrön |
3 dl havregryn |
1 dl kokosflingor |
1 dl russub |
20 dadlar, urkärnade |
2 msk honoung |
3 msk kokhett vatten |
50 g mörk choklad |
1 dl torkadeblåbär eller russin |
- Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna till de får färg.
- Mixa russin, dadlar honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
- Finhacka chocklad och vänd ner i smeten tillsammans med blåbären.
- Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen minst 2 timmar innan de skärs upp i bitar.
Mandelbar med nötter och tranbär
12 bitar |
20 minuter + tid i kyl. |
300 g kärnfria dadlar |
3 dl havregryn |
1 dl mandel, grovhackad |
1 dl hasselnötter, grovhackade |
1 dl kokoschips |
1 dl fast honoung |
½ dl kokosolja |
2 msk kakao |
1 krm salt |
1 dl torkade tranbär |
1.Hacka dadlarna i fint i en matberedare.
2. Rosta havregryn, mandel, nötter och kokos i torr stekpanna tills det får fin färg.
3. Smät honung och kokosolja i en kastrull, blanda med övriga ingredienser.
4. Klä en långpanna ca 15×25 cm med plastfolie. Häll smeten och tryck ihop den med baksidan av en stor sked. Ställ kallt några timmar innan den skärs i bitar.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer