Blåbärskaka
Publicerat 29/11/2024
15 bitar
Ingredienser
Blåbärskaka med blåbär från naturens skafferi |
100 g smör eller margarin |
1 ¾ strösocker |
1 ägg |
1 ¼ dl vetemjöl |
1 ¾ dl grahamsmjöl |
½ tsk bakpulver |
Fyllning |
1 liter färska eller frysta osockrade blåbär |
1 msk vetemjöl |
1 ½ dl vispegrädde |
11/2 dl cremé fraiche |
3 ägg |
½ dl strösocker |
1 tsk vaniljsocker |
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget och rör kraftigt.
Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner i smeten.
Smörj en liten långpanna. Ca 20×30 cm. Bred eller tryck ut degen i formen och dra upp den mot kanterna.
Blanda blåbären med 1 msk mjöl och häll bären i formen.
Blanda vispgrädde och créme fraiche.
Vispa upp äggen lätt och häll dem i gräddblandingen.
Rör ner socker och vanilj och häll krämen över blåbären i formen.
Låt kakan kallna.
Servera med vispad grädde och glass.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer