BUDAPEST TÅRTA.
Publicerat 24/04/2024
BUDAPEST TÅRTA
Ingredienser 12 bitar |
Äggvitor 6 st |
Strösocker 3 dl |
Hasselnötsmjöl 150 g |
Majsstärkelse 3 msk |
Fyllning: |
Mörk choklad 50 g |
Vispgrädde 5 dl |
Mandarinklyftor ca 300 g 1 burk |
Gör så här:
Värm ugnen till 175°.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank och fast maräng. Blanda hasselnötsmjöl och majsstärkelse och vänd ner i marängsmeten.
Rita 3 cirklar på 2 bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter och lägg på plåtar. Bred eller spritsa ut smeten i de 3 cirklarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Stjälp upp på nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som bottnarna har gräddats på och låt bottnarna kallna.
Smält chokladen i mikron och ringla choklad, gärna med hjälp av en liten sprits, på bottnarnas ovansida. Låt stelna i rumstemperatur.
Vispa grädden och lägg i en spritspåse med tyll. Varva bottnar, spritsad grädde och väl avrunna mandarinklyftor. Spritsa grädde utefter kanterna och lite i mitten så räcker den fint till hela tårtan.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer