Cappuccinokaka med vit choklad glasyr.
Publicerat 03/01/2024
Cappuccinokaka med vit choklad glasyr.
10 bitar 70 min.
Mjuk chokladkaka som smaksätts med kaffe och garneras med vit chokladglasyr och hallon. utbakad i en hjärtform blir kakan festfin!
Ingredienser |
– 175 g rumsvarmt smör – 2½ dl rörsocker – 3 ägg – 2¾ dl vetemjöl – ½ dl kakao – 1 tsk bakpulver – 2 tsk vaniljsocker – ½ dl starkt, avsvalnat kaffe Vit chokladglasyr – 50 g vit choklad, hackad eller knappar – 25 g smör, tärnat – 1 msk mjölk – 1½ dl florsocker Garnering – 150 g hallon (cirka) – florsocker – ätbart guldpulver (kan uteslutas) |
Gör så här
1. | Sätt ugnen på 175°. |
2. | Rör smör och rörsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. |
3. | Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med det avsvalnade kaffet. |
4. | Bred ut smeten i en smord och bröad hjärtform eller rund form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna. |
5. | Glasyr: Lägg chokladen tillsammans med smör och mjölk i en skål, som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta från värmen. Häll i siktat florsocker. Vispa samman till en slät glasyr. Spritsa den på kakan. |
6. | Garnera med hallon och pudra över florsocker och ev lite guldpulver före servering. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer