Choklad och nötkaka från Siena.
Publicerat 30/10/2024
Panforte di Siena
Ingredienser för 1 kaka
175 g flytande honung |
140 g strösocker |
115 g kanderade citronskal, |
Finhackade |
100 g mald mandel |
100 g hela förvällda mandlar, |
grovhackade |
55 g vetemjöl |
2 msk kakaopulver |
1 nypa nyriven muskot |
Florsocker, att pudra med. |
Sätt ugnen på 160 grader. Olja och lägg bakplåtspapper i en 20 cm stor rund och låg kakform
med löstagbar botten.
Häll honung och socker i en liten kastrull och värm på låg värme och under omrörning tills sockert har lösts upp.
Lägg de kanderade skalen i en stor skål och tillsätt nötter och mandel. Sikta i mjöl och kakaopulver
och tillsätt kryddorna. Blanda väl.
Häll hounung och sockerblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
Häll kaksmeten i formen och tryckner den så att ytan är jämn. Grädda i ugnen 30-40 minuter
eller tills kankan är fast.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helti i formen innan den stjälps upp. Pudra den med
Ett tjokt lager florsocker och skär upp den i tårtbitar. Kakan håller sig i 2-3 månader om den förvaras
lufttätt, i en burk eller insvept i plastfolie och folie.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer