Choklad och nötkaka från Siena.

Panforte di Siena

Ingredienser för 1 kaka

175 g flytande honung
140 g strösocker
115 g kanderade citronskal,
Finhackade
100 g mald mandel
100 g hela förvällda mandlar,
grovhackade
55 g vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 nypa nyriven muskot
Florsocker, att pudra med.
 

Sätt ugnen på 160 grader. Olja och lägg bakplåtspapper i en 20 cm stor rund och låg kakform

med löstagbar botten.

Häll honung och socker i en liten kastrull och värm på låg värme och under omrörning tills sockert har lösts upp.

Lägg de kanderade skalen i en stor skål och tillsätt nötter och mandel. Sikta i mjöl och kakaopulver

och tillsätt kryddorna. Blanda väl.

Häll hounung och sockerblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.

Häll kaksmeten i formen och tryckner den så att ytan är jämn. Grädda i ugnen 30-40 minuter

eller tills kankan är fast.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helti i formen innan den stjälps upp. Pudra den med

Ett tjokt lager florsocker och skär upp den i tårtbitar. Kakan håller sig i 2-3 månader om den förvaras

lufttätt, i en burk eller insvept i plastfolie och folie.

Publicerat 30/10/2024

Panforte di Siena

Ingredienser för 1 kaka

175 g flytande honung
140 g strösocker
115 g kanderade citronskal,
Finhackade
100 g mald mandel
100 g hela förvällda mandlar,
grovhackade
55 g vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 nypa nyriven muskot
Florsocker, att pudra med.
 

Sätt ugnen på 160 grader. Olja och lägg bakplåtspapper i en 20 cm stor rund och låg kakform

med löstagbar botten.

Häll honung och socker i en liten kastrull och värm på låg värme och under omrörning tills sockert har lösts upp.

Lägg de kanderade skalen i en stor skål och tillsätt nötter och mandel. Sikta i mjöl och kakaopulver

och tillsätt kryddorna. Blanda väl.

Häll hounung och sockerblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.

Häll kaksmeten i formen och tryckner den så att ytan är jämn. Grädda i ugnen 30-40 minuter

eller tills kankan är fast.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helti i formen innan den stjälps upp. Pudra den med

Ett tjokt lager florsocker och skär upp den i tårtbitar. Kakan håller sig i 2-3 månader om den förvaras

lufttätt, i en burk eller insvept i plastfolie och folie.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer