Chokladmaränger med kastanjepuré
Publicerat 18/10/2024
Chokladmaränger med kastanjepuré
ca 18 st
200 g mörk blockchoklad |
4 äggvitor |
2½ dl strösocker |
1 liten apelsin |
100 g kastanjepuré |
1 ms florsocker |
1½ dl vispgrädde |
Riv 125 g av chokladen fint. Vispa äggvitorna till fast skum (ej för hårt). |
Blanda i sockret, lite i taget och vispa ytterligare en stund.
Blanda i den rivna chokladen.
Forma ca 36 maränger med två matskedar och lägg dem på papprad plåt.
Grädda i 100 grader i nedre delen av ugnen ca 1½ timme eller till tills marängerna är
torra. Lägg dem på galler att kallna.
Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ner det i kastanjepurén och smaksätt med florsocker.
Vispa grädden tills den börjar bli tjock. Blanda först ner ett par matskedar i kastanjepurén,
vänd därefter i restern av grädden.
Lägg ihop marängerna med lite kastanjepuré emellan. Ställ dem kallt.
Bryt ner resten av block chokladen i en tjok plastpåse och lägg den i hett vatten tills
chokladen smält. Stick ett litet hål i påsen och ringla chokladen över marängerna.
De kan också läggas ihop med enbart vispad grädde, om det är svårt att få tag på
Kastanjepuré.
Bjud marängerna med exotisk frukt eller en chokadsås.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer