Chokladtårta Caprese
Publicerat 24/05/2024
4 personer
200 g skalad mandel |
200 g mörk choklad |
200 g smör |
25 g kakaopulver, ca 4 msk |
200 socker, ca 2½ dl |
5 ägg |
Ev. 1 msk rom |
Gör så här:
- Hacka mandel fint.
- Smält choklad och smör i en bunke över vattenbad.
- Sikta ner kakao och socker under omrörning.
- Tillsätt mandel och därefter ett ägg i taget samt ev,rom.
- Rör hela tiden kraftigt.
- Häll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar botten.Grädda i 150 graderi ca en timme. Den ska vara lite lös i mitten som en kladdkaka.
- Låt formen stå på en bit folie medan den kallnar.
- När den svalnat lägger man över den på ett serveringsfat.
- Servera kakan med vaniljglass eller grädde
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer