Citron tarte
Publicerat 16/04/2025
8 bitar |
Pajdeg: |
½ dl mald sötmandel |
75 g smör |
½ dl florsocker |
1 äggula |
2 dl vetemjöl |
Fyllning: |
3 ägg |
Riven skal av 2 citroner |
1 dl citronsaft |
¾ dl strösocker |
1 ¾ dl vispgrädde |
Till garenering och servering
Rå eller farinsocker
Färsk mynta
Vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen mellan två ark
Plastfilm. Täck en pajform. Ca 24 cm med löstagbar kant, med degen. Frys pajskalet en stund före grädning.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Blanda alla ingredienser, utom grädden, till fyllningen i en kastrull och låt sjuda under ständig
vispning tills krämen tjocknar. Dra kastrullen från värmen och rör ner grädden. Fyll pajskalet och grädda pajen i 150 grader i ca 25 minuter.
Strö på ett tunt lager råsocker och ställ pajen under grillelen´mentet tills sockret smäter och blir knäckigt..
Låt pajen svalna före servering.
Det är gott med en klick iskall vispad grädde och finhackad färs mynta till.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer