Citronpepparbröd.

Citronpepparbröd.

Förberedelser: 20 minuter.

Tillagning totalt 25 minuter.

8 portioner

Ingredienser
5 dl (250 g) vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk citronpeppar eller 1 tsk rivet citronskal och 2 tsk svartpeppar
45 g smör, tärnat
1 msk hackad färsk gräslök
1 ¾ dl (90 g) riven cheddar
2 tsk vit vinäger
¾ dl mjölk

1.Sätt  på ugnen på 200 grader. Pensla två bakplåtar med smält smör eller olja, eller lägg på ett bakplåtspapper.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronpeppar eller citronskal och peppar i en stor bunke. Blanda smör och mjöl med fingrarna till en smulig masa. Rör ned gräslök och ost.

2.Rör ned vinäger i mjölken (det ska se ut att skära sig lite). Häll ned vätskan i bunken och blanda till en mjuk deg, tillsätt mer mjölk om degen är för hård. Själp upp degen på lätt mjölad yta och knåda den slät.

Dela den i två delar, lägg dem på de smorda plåtarna och kläm ut dem till en 2 ½ cm rund kaka. Markera 8 delar på varje bröd genom att snitta översidan lätt med kniv.

Strö över lite mjöl och grädda i 20-25 minuter, eller tills bröden får en fin färg och låter ihåliga när man knackar dem i botten. Servera brödet varmt med smör till.

Publicerat 20/12/2023

Citronpepparbröd.

Förberedelser: 20 minuter.

Tillagning totalt 25 minuter.

8 portioner

Ingredienser
5 dl (250 g) vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk citronpeppar eller 1 tsk rivet citronskal och 2 tsk svartpeppar
45 g smör, tärnat
1 msk hackad färsk gräslök
1 ¾ dl (90 g) riven cheddar
2 tsk vit vinäger
¾ dl mjölk

1.Sätt  på ugnen på 200 grader. Pensla två bakplåtar med smält smör eller olja, eller lägg på ett bakplåtspapper.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronpeppar eller citronskal och peppar i en stor bunke. Blanda smör och mjöl med fingrarna till en smulig masa. Rör ned gräslök och ost.

2.Rör ned vinäger i mjölken (det ska se ut att skära sig lite). Häll ned vätskan i bunken och blanda till en mjuk deg, tillsätt mer mjölk om degen är för hård. Själp upp degen på lätt mjölad yta och knåda den slät.

Dela den i två delar, lägg dem på de smorda plåtarna och kläm ut dem till en 2 ½ cm rund kaka. Markera 8 delar på varje bröd genom att snitta översidan lätt med kniv.

Strö över lite mjöl och grädda i 20-25 minuter, eller tills bröden får en fin färg och låter ihåliga när man knackar dem i botten. Servera brödet varmt med smör till.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer