Extra frasiga våfflor med kolsyrat vatten.

Inför våffeldagen finner ni 3 olika recept . Extra frasiga, glutenfri samt LCHF-Våfflor.

Grundrecept med kolsyrat vatten ca 10 våfflor

125 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl kolsyrat vatten

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa

Samman med äggen och 2 dl av det kolsyrade vattnet. Tillsätt resten av det kolsyrade

Vattnet i en stråle under vispning och vispa till sist ner smöret. Grädda våfflorna

gyllenbruna. Toppa med glass och sylt.

Glutenfria våfflor 6-8 st.

Ingredienser:

75 g margarin (smält).
2 dl maizena
1 krm salt
1 dl glutenfri fin mix
1 tsk bakpulver
1 ¼ dl mjölk
1 dl vatten

Gör så här:

Smält smöret, och låt det svalna (kyl ej ner smöret utan låt det svalna) Blanda sedan maizena, glutenfri fin mix bakpulver, salt och mjölk tillen jämn smet. Tillsätt vattnet och det

Avsmalnandet smöret. Häll ca 1 dl smet i järnet och grädda dina våfflor. Toppa med glass grädde sylt eller färska bär.

LCHF-Våfflor ca 7-8 st.

4 ägg
 1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 gram smält smär
1 tsk salt
Lite vaniljpulver
 

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå ett tag så att fiberhusken hinner svälla.

Tips ha inte för mycket smet i järnet eftersom våfflorna kommer att svälla en del.

Toppa dina  LCHF-Våfflor med hemgjord sås på färska bär eller grädde.

Publicerat 22/03/2024

Inför våffeldagen finner ni 3 olika recept . Extra frasiga, glutenfri samt LCHF-Våfflor.

Grundrecept med kolsyrat vatten ca 10 våfflor

125 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl kolsyrat vatten

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa

Samman med äggen och 2 dl av det kolsyrade vattnet. Tillsätt resten av det kolsyrade

Vattnet i en stråle under vispning och vispa till sist ner smöret. Grädda våfflorna

gyllenbruna. Toppa med glass och sylt.

Glutenfria våfflor 6-8 st.

Ingredienser:

75 g margarin (smält).
2 dl maizena
1 krm salt
1 dl glutenfri fin mix
1 tsk bakpulver
1 ¼ dl mjölk
1 dl vatten

Gör så här:

Smält smöret, och låt det svalna (kyl ej ner smöret utan låt det svalna) Blanda sedan maizena, glutenfri fin mix bakpulver, salt och mjölk tillen jämn smet. Tillsätt vattnet och det

Avsmalnandet smöret. Häll ca 1 dl smet i järnet och grädda dina våfflor. Toppa med glass grädde sylt eller färska bär.

LCHF-Våfflor ca 7-8 st.

4 ägg
 1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 gram smält smär
1 tsk salt
Lite vaniljpulver
 

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå ett tag så att fiberhusken hinner svälla.

Tips ha inte för mycket smet i järnet eftersom våfflorna kommer att svälla en del.

Toppa dina  LCHF-Våfflor med hemgjord sås på färska bär eller grädde.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer